vineri, 15 februarie 2019

De la Singapore la Hong Kong

Una din partile placute a unui zbor de 13 ore si un pic Londra - Singapore este, daca ai norocul sa zbori cu un A380 (ceea ce am facut pentru prima oara in acest trip, yay!), ca nu prea simti nici turbulente, nici cand decoleaza. Ceea ce a fost super, pentru ca in general urasc decolarea. Pacat ca vor opri productia de A380 din 2021. It was comfy while it lasted.

Fast forward, si vreo 2 ore dormite, am ajuns iar pe Changi. De asta data purtat de Singapore Airlines, care fata de altii dau si 2 mese, si bagaj de cala de 30 de kile incluse in pretul biletului. Madness, I know!

Si nici nu a fost extrem de scump, cam 470L dus intors, cumparat cu vreo 4 luni in avans. Tinand cont ca ultima oara cand am fost in Romania (pentru ca era Craciunul, vezi Doamne), am dat 270L...cu RyanFUCKINGair. Desi as vrea, nu o sa hateresc aici la adresa lor.

Am decolat in jur de 10 noaptea, si am aterizat a doua zi la 7. Fusul orar sa traiasca! Evident, rupt in gura de somn, nu am facut mare lucru in seara respectiva; am fost doar si am mancat, si am inghetat un pic in mall. De acum imi iau hanoracul oriunde ma duc, nu se discuta. La naiba cu aerul conditionat.

 Ce misto sunt ecranele astea mari si cu scaunele astea comfortabile...pacat ca sunt la clasa superioara celei la care am zburat. Dar nu ma plang, a fost bine, comparat cu alte zboruri
 Big boy A
 Nu e rau unde sta Hazel
 Ma La Xiang Guo. Whatever that means. Aparent asa ceva am mancat si acum un an, in prima seara in Singapore. Devine un fel de obicei, cum ar veni
Just because you can, doesn't mean you should..

A doua zi, m-am trezit cam pe la 12 si am fost sa o scot pe Hazel la masa. Dupa care m-am retras in glorie la piscina de acasa, si am vegetat pana a venit vremea sa o iau de la servici. Am dat o tura prin centru, sa mancam de seara si sa bem un cocktail asa, ca de sfantu "Dracu sa il ia", si apoi repede acasa la facut bagaje si somn. Dimineata, trezit cu noaptea in cap (gen 5) ca sa prindem zborul catre Hong Kong. Si chiar si asa, tot s-a facut 4 pana ne-am cazat, si am iesit din camera in explorare. Si ce zi a fost. Sa lasam imaginile sa vorbeasca de la sine.

Vederea din camera lui Hazel nu e rea, chiar daca incaperea e la fel de mare cat baia mea
 Singaporezii nu se joaca cand e vorba de siguranta; nici macar pe banda de bicicleta
 Spital de Singapore. Aduce un pic cu Municipalul, este?
 Some random shot, undeva intre zgarie nori
 Mancatoria asta se poate observa in ansamblu, in poza de sus. Aparent e o zona foarte turistica, ceea ce ar explica preturile. Care, iti vine sa crezi sau nu, sunt ceva mai mari decat la Londra. 
 Drinks. Lightshow. Tot ce vrei
 In short, slapi si tricou, eram total sub-imbracat pentru locul asta. De aceea surprise drinks sunt...surprinzatoare
 Kill them with fire, for the name of God!!! Inca nu m-am hotarat in ce ordine as incepe sa ii bat...
Finger(s) licking good and healthy breakfast. La KFCul local, 4 Fingers din aeroport

Si acum, dupa ce am zburat si ne-am distrat prin Singapore, sa punem si pozele din Hong Kong. 

 Pare ca extind aeroportul cu inca o pista. Altfel ce ar putea face toate chestiile astea langa pista existenta, care oricum a fost construita artificial in mare? Vechiul aeroport, Kai Tak era mic si cam pentru suicidali. Google Kai Tak landing, daca nu ma crezi
 Se pare ca este anul meu. Ce concidenta placuta. Standard asian salute to celebrate
Vedere din camera. Noice noice
 Si am pornit la colindat...
 Senzatia e ca se vor pravali pe tine in orice secunda
 Strada plina de uscaciuni. La propriu. Se vindea orice, doar deshidratat sa fie: stea de mare, castravete de mare (nu e o leguma), tot felul de pesti, si scoici si cuib de pasare. Cuib de pasare? La dracu', da! Saliva solidificata de pasare FTW! Fa click pe link daca nu ma crezi.
 Double deckers and high rises
 Random street
 Am incercat sa intram in cateva restaurante mai locale, pana l-am gasit pe acesta coreean, dar am renuntat urgent. Stomacul meu delicat nu-mi permite
 Preturi mai ceva ca in Londra. Dezamagitor, din punctul asta de vedere
 O clasica ghereta cu fructe. Cursul de schimb e aprximativ 10 HK$ pentru 1 pound. Ceea ce face calculul preturilor chiar usor.
 In mod surprinzator, asta nu e cea mai subtire cladire pe care am vazut-o pe ziua de azi
 Ah, some good old fashioned neon lights. Me gusta
 Ceva ore mai devreme aici era o mica piata, dar nu am apucat sa ii fac poza din autobuz..
 Contraste. Aduce un pic cu blocul din spatele Hotel Bulevard
 Ho Lee fuck!
 Nu prea e evident, dar strazile sunt al naibii de inclinate. Nu mi-as dori sa conduc pe aici
 PMQ, o fosta scoala, fosta sectie de politie, transformata in magazin pentru designerii locali. Am gasit tot felul de chestiute interesante. As zice ca e un must see. Iar pentru maine, am pastrat o aripa intreaga pe care nu am apucat sa o vedem. Abia astept.
 Un exemplu de magazin din magazin, cu mobila cat-friendly
 Pici in cap, la ce panta e...
 Peste tot miroase a mancare, si fiind vineri seara, toata lumea e pe la baute si invarteala. Mult mai multi expati decat in Singapore. Poare un loc foarte cosmopolit...
 Street art
 Mi-a placut mult galeria din fundal
 Nu pot sa inteleg, oricat as incerca, de ce apa plata e mai scumpa decat un suc. Acelasi lucru se repeta si la lapte, unde laptele simplu costa mai mult decat cel cu arome de papaya&mango de exemplu. De ce?!
 Aglomeratie si bahaos. 
 Hotelul ar fi undeva, la 2 kilometri tot inainte
 Nu chiar vederea la care ma asteptam (credeam ca asta voi vedea pe malul celalalt). Am apreciat gresit total, din imagini, arhitectura locului. Macar acum stiu
 Asta se vede spre continent. Iar ce se vede in imaginea precedenta, este de fapt insula Hong Kong, care e separata de uscat. Logic, daca e insula, nu?
 Nu doar double decker bus, ci si un double decker tram. Interesant. As vrea sa dau o tura. Si ce bine, ca mi-am cumparat card de transport. Aici se cheama Octopus. Fata de cel din Londra care se cheama Oyster. Observ un tipar? Ceva pe baza de fructe de mare?






Start typing and press Enter to search