sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Phuket? More like Fuck it

Dimineata la 5:30, soferul parolist (arvunit de receptionista ieri) intorcea jeepanu in fata hotelului. Si bine a facut ca a venit cu un jeepan pt ca in unele locuri din drumul spre aeroport, apa ajungea pana la genunchi. Am vazut asta pe pielea sarmanilor oameni care se aventurau la ora aia pe afara. Astfel distanta de 15 Km ne-a luat cam jumatate de ora. Am simtit ca cei 700 BHT au fost meritati din plin pentru efort si utilitatea marginala (daca ar fi fost vreme uscata, m-as fi simtit cam tepuit sa dau 90 lei pentru 15 km).

Random fact: a plouat atat de mult incat de pe dealuri s-au scurs tot felul de aluviuni. Pe unde a trecut viitura mai tare, soseaua era ca un drum neasfaltat, din cauza depozitarilor de nisip/pamant.

Avionul a avut intarziere vreo 2 ore, deci iar trezit la 5 degeaba, pe afisaje nu era trecut nimic dar in acelasi timp cumva se stia ca va intarzia, bla bla bla. Deja nu imi mai pasa. Ma cam pis pe ea de vacanta.

Am precizat si la venire de aeroportul din Samui. Voi mai scrie si acum cateva cuvinte pentru ca chiar mi-a placut:
Unu, pentru ca e primul aeroport vizitat de mine unde poti sa te joci cu pisici.
Doi, e singurul aeroport care are palmieri in interior (din nou, din cele pe care le-am vazut pana acum).
Trei, este singurul aeroport unde poti sa te sinucizi calcat de avion (daca tot faci o treaba macar sa fie ceva inedit) alergand pe pista, de nebun, pentru ca nu exista nici un gard sau poarta care sa te opreasca.
Patru. Singurul aeroport pe care am fost pana acum unde aveau un "Complimentary Corner" cu suculete, deserturi, floricele si alte alea ca sa nu te plictisesti cat astepti. Gratis. Adica asta era ideea. Ca asa toate aeroporturile au chestii, dar pe bani.

Chiar el. Am ajuns pe bezna, am plecat la 10 si ceva
 Un pic cam debandada. De fapt, scratch that, multa debandada. Ma si mir ca toti am plecat unde am avut treaba, ne-au ajuns bagajele, samd. 
 Iete ia, asa se asteapta la gate cu stil 
 De pe fotoliul meu prezidential puteam urmari in voie aterizarile, decolarile si ploaia. Si cum ziceam, puteai sa o iei si la fuga spre pista, nu era nimic care sa te opreasca (poate inafara de balta asta)
 Ze kat. Fiind deschis, poa' sa mai si intre indivizi suspecti (gen dansa)
 Si singurul aeroport cu acvarii la toaleta. Pentru ca de ce nu?
 Hei, ce sa vezi? In Phuket tot ploaie, tot ploaie. Nu prea mai e amuzant, de vreo 2 zile asa
Locul ar avea potential maxim daca...fute-m-as pe ea de ploaie!!!
 Un fel de monument pe marginea drumului, la plimbarea de seara. Pentru 3 binecuvantate ore, nu a picurat decat sporadic. Relaaaax, acum ploua la fel de neostenit ca de obicei si o sa o mai tina asa 2 zile conform prognozei
 Da, ala e un rechin. La terasele de marginea drumului se gasesc cam toate soiurile de fructe de mare, multe din ele chiar vii
Cina. Am cerut sos picant, am primit si coriandru extra in el...FML

Ajunsi in Phuket, zic hai sa luam iar un shuttle bus, sa mai economisim bani. Am luat bilet (200 de fes), am incercat zadarnic vreo 20 de minute sa gasim un bus (pentru ca cucu placute, engleza, logica...) asa ca am returnat biletele si am luat un taxi. 900 BHT, dar macar distanta a fost de 50 si ceva de Km, deci stim pe ce am dat banii. Pe aparat venea de fapt 820 si tocmai cand ma cautam frumos sa ii las si un bacsis a zis el ca face 900. Zic, bine boss, ia 900, dar nu mai primesti nici un tips de la mine.

Hostelul e usor deplorabil dar ce mai conteaza. Nu e ca si cum am venit la mare ca sa ne petrecem vremea in camera. Oh...wait...

Start typing and press Enter to search