vineri, 18 noiembrie 2016

Dias 4 y 5

Am inceput cu planul de a face un tur complet al insulei, ca sa vedem ce mai era de vazut, asa in mare.

Coborand spre sud-est am trecut prin peisaje deja familiare. Trecerea spre partea de sud insa a fost ceva nou. Fiind la volan nu prea am facut poze dar pot spune ca a fost interesant. Cam jumatate din aceasta bucata de drum a fost un drum nou asfaltat, bine semnalizat si lat. Ce sa mai, o placere. Restul a fost serpentinos si destul de abrupt. Jucaria de Polo nu mergea mai mult de a doua nici sa o pici cu ceara. 

Ajunsi pe partea cealalta de insula, vegetatia se schimba dramatic. Daca in partea de nord exista tot felul de palmieri si alte plantute verzi, spre sud predomina cactusii si boschetii iar culorile predominante sunt maro, ocru, galben. 

Daca tot eram pe acolo am zis sa vedem si niste plaje. Primul semn ne momea catre Playa Paradiso si am zis ca ar trebui sa fie bine, cu un asemenea nume. De fapt a fost o teapa, sau nu am citit bine semnele, dar nu am vazut nici o plaja si cu atat mai putin un paradis. Ba chiar dimpotriva caci la calea-intoarsa au venit din fata doua masini de politie urmate la scurt timp de doua cisterne de pompieri. Probabil alti tepuiti s-au ofticat ca au fost trimisi pe coclauri de semne mincionoase si le-au dat foc la sandrama. 

Urmatoarea plaja din drum era Playa des Americas despre care citisem ceva asa ca am zis sa verificam. Daca unde suntem noi in Puerto de la Cruz aduce cumva cu Eforie Nord, in partea de sud aduce mai mult a Mamaia. Lume multa, nici macar loc sa arunci un ac. No me gusta. Cumva am avut super noroc si am gasit un loc de parcare chiar langa plaja si am intrat sa facem o baie. La restaurantul de langa am mancat cea mai buna portie de somon ever. 

De la Americas am luat-o spre plaja mult mai degajata de la Teresinas din nordul insulei. Distanta intre cele doua este de aproximativ 85km. Tot turul cred ca a fost undeva pana in 200km.

Asta a fost ieri. Azi doar plaja si cam atat. Si mult mult vant.

 Daca as fi avut zoom optic si nu digital s-ar fi vazut cele 8-10 parapante
 Playa de las Americas
 Mamaia Tenerifei
 Best dish so far. Somon cu sos de spanac, legume calite si cartofi traditionali Canarezi (ceea ce in limbaj popular se cheama cartofi noi fierti cu sare)
 Jos se zareste Santa Cruz si daca aveti ochi foarte buni se poate vedea clairea in forma de pinguin
 O instalatie din port
 Aperitivul campionilor. Aproape pufuleti si nefiltrata
 Stivi Uandar
 Nu stiu ce-s acelea dar se vad de departe (inclusiv in poza de mai sus)
Flux, reflux, ceva
 Let me out!
O casa abandonata. Ma frapeaza ca polonicele au ramas la locul lor, ca si oala de pe aragaz
Start typing and press Enter to search