joi, 7 ianuarie 2016

Prima zi de munca

Si uite ca au mai trecut cateva zile si am inceput munca. Azi a fost prima zi. Dar inainte sa ajung la munca, am batut orasul, mai ales Luni.

Fiind o zi cu nori razleti si chiar destul de cald (peste 10 grade), am decis sa fac o plimbare la pas catre centru. Bine, nu ca aici nu as fi in centru; pana la urma si aici e tot zona 1, desi e la vreo 40 de minute de mers de jos de Oxford street.

Noroc ca hartile de la google se pot salva si offline incat nici macar nu iti trebuie net ca sa bati orasul dupa pofta inimii si sa nu te pierzi. Evident, plimbarea a durat ceva pentru ca nici nu ma grabeam si ma tot opream la fiecare pas sa fac poze.

 Mi s-a parut un cadru poetic...chit ca nu o fi fost asa
 Oare se mai practica asta sau doar a ramas inscrisul?
Finsbury Town Hall. Se afla pe ruta mea catre munca. Vitralii, chestii. Pitoresc.

La un moment dat, tot mergand si mergand am ajuns si prin locuri pe care am inceput sa le recunosc si din una in alta am ajuns si pe Oxford street unde se afla biroul. Natural, am vrut sa trec sa vad si eu care e treaba pe acolo si sa iau niste hartii. Dar surpriza surpriza, lumea era in toiul mutatului asa incat nu prea era nimeni acolo cu care sa pot vorbi. Asa ca a ramas ca voi reveni Marti.

Aceasta fiind situatia, am zis sa vad ce mai e de vazut prin zona si am luat-o tot inainte pe strada cu munca...si am ajuns in Chinatown. Oh goodie! 

 Si langa Chinatown, alta atractie de bifat, Picadilly Circus. Care nu e un circ!
Aparent i s-a zis circ pentru ca era o piata circulara in care se varsa multe strazi. Cam ca la circ. Ha!

In fine, m-am tot invartit, am mai conectat in minte anumite strazi care nu stiam unde dau. Una peste alta, nu pot zice decat ca stiu sa nu ma pierd in buricul targului. Daca ma scoti de aici, Dumnezeu cu mila.

Ba mai picura, ba mai iesea soarele. La un moment dat a incetat de tot cu burnita obosita si a iesit un soare care chiar te incalzea. Si te ajuta si sa faci poze jmechere (nu astea facute de mine, dar ar fi putut iesi, asta zic).

 Right on!
 Parca am vazut coloana asta undeva...
 Asta mergea un pic cropata, sa se vada esentialul mai bine
Asta de pe stanga este The Old War Office. Imi place cum suna asta. Ye Olde Office, hehe

Peste tot sunt mega reduceri de pana la 70% dar chiar si asa, totul este extrem de scump dupa ce faci conversia in lei. Si ce bine, ca pana imi intra salariul in Lire merg pe leuti de-ai nostri, bata-i vina.

 O bojdeuca, ceva
 Marele Bula
 Roata morii
 Aces Hiiii-iiiigh! Da, este o referinta Iron Maiden
Tzac-tzac-tzac!

A doua zi, adica Marti, adica ieri, am reusit sa ajung la sediu chiar la timp pentru tur. De ce zic tur? Pentru ca pentru toata lumea era prima zi de munca la noul sediu. Peste tot erau grupuri grupuri care misunau in toate directiile si carora li se aratau ce jmecherii avem noi. Nu mai are rost sa precizez ca era sa imi cada ochii din cap. Probabil doar aia de la Google sa mai aiba sedii la fel de jmechere. Si am ajuns si la biroul meu si ce sa vezi, am vedere chiar la Oxford Street. Altii nu-s asa norocosi si au vedere la strazile din spate.  Ce sa mai, am dat-o dreaq de jmekerie.

Si tot ieri am fost pana afara la un moment dat si cand am revenit: bam, mancare in frigider si pe masa. Pe care nu o luasem eu. Si eram destul de sigur ca nu mi-am pierdut mintile si nici ca am mers prin somn. Misterul s-a elucidat dupa ce am sunat la receptie si am aflat ca e din partea lor, ca sa nu fac foamea in prima zi. Nice.

Am facut cateva poze si la munca dar nimic care sa faca dreptate locului. Voi incerca in zilele urmatoare sa fac cateva mai concludente. Sa mai am ce posta.

Because I lol'd, that's why!

Pax aeterna!

Start typing and press Enter to search