sâmbătă, 5 decembrie 2015

Much wow

Nu stiu care e faza cu oamenii astia, dar am gasit deja vreo 3 locuri unde engleza era folosita incorect. Ma gandesc ca e ceva precum versul de la Parazitii "eu te-am facut, eu te f** primul, eu te omor". Asa si cu ei. De exemplu, ieri am gasit intr-un magazin scris la raioane "mens" si "womens". Acuma, eu sunt praf la gramatica, fie ea a limbii romane sau engleze, dar pana si eu stiu ca pluralul de la man e men. Whatever.

Asta e de dimineata. Dupa indelungi meditari am constat ca poate fi totusi corect. Daca presupui ca un mic dejun poate fi delicios de englezesc (cand el de fapt a fost standard pentru orice hotel cu bufet suedez la micul dejun)

Well, anyway. Azi era vorbit sa ne intalnim cu un prieten de-al Ioanei asa ca am iesit in hotel, am traversat peste drum la primul butic si am acizitionat doua Oyster Cards. Continuand acest trend de "maxim efect cu minim de efort", autobuzul care sa ne duca pana in Kesington unde lucreaza Mike l-am luat tot de langa hotel.

Am mers, evident, la etaj si la un moment dat cand s-au eliberat locuri, ne-am mutat in fata de tot. In felul asta, plimbarea cu autobuzul a devenit chiar ceva fun.

 Langa Hyde Park, la inaltime

Dupa cateva ore petrecute la taclale, am luat metroul (in premiera) ca sa ajungem sa vedem Tower Bridge. Ocazie perfecta ca sa ne lovim cu capul de harta. Si sa fim WTF. A fost destul de complicat pana am dedus cam ce e de facut, am mers si o statie in directia gresita. Pana la urma i-am dat de cap si am revenit pe malul Thamisei de unde am coborat catinel pana la pod. Intre timp se si intunecase. Arata festiv!

 Intr-un parc. Imi plac veveritele. Voua va plac veveritele?
 Un pod, ceva
 Un fel de corabie dar mai mica
For refund insert baby. British humor at its best

Am oprit la un pub numit the Mudlark sa mancam. Am googalit ce inseamna mudlark. Trist, oarecum. Am mancat tot o placinta cu carne ca si ieri si la final am platit pentru 2 portii de mancare si 2 beri, cu o lira mai putin decat am platit ieri la alt pub, pentru preparate asemanatoare. Amuzant, as zice.

Am ajuns in sfarsit si la pod. Deja eram frant dar m-am tinunt voiniceste pana acasa. 

 Terminus
 Pe drumul de intoarcere am gasit si un autobuz old-school. Mi-a placut despre el.
Cumva am trecut la bulan si pe langa St Paul's, desi nu facea parte din vreun calcul care sa ne duca aici. Asa e frumos.

Acum somn, ca e tarziu. Pace!


Start typing and press Enter to search