vineri, 4 decembrie 2015

London

Am inceput ziua in mod clasic, ca la orice plecare, la Burger King. Asta dupa ce am ajuns la aeroport aproape instant, in 11 minute. New record!

Si ca sa fie inca o premiera (pe langa faptul ca e prima mea data cand vizitez Londra), am zburat pentru prima oara cu British Airways. Fata de ultimele avioane cu care m-am inaltat spre stratosfera, s-a simtit un aer usor mai exclusivist. Cine mai vine sa-ti inmaneze paharul de cafea pe o tavita? Eeeh?

Ajunsi pe Heathrow, am fost acostati de 2 domnisoare care vindeau bilete pentru Heathrow Express, trenul rapid ce leaga aeroportul de gara Paddington. Am facut o adevarata afacere, la 75L pentru 2 persoane, dus intors. Am economisit astfel cate 8L de fes. Ieftin ca braga. Pentru pacea mea mintala, am refuzat sa fac conversia in lei. 

Trenul s-a miscat cu talent, a avut si wi-fi. Ce sa mai, frumos si rapid, chiar daca te costa cam cat avansul la un Logan. 

De la gara am luat un taxiu si iata-ne sositi la hotel, cu vreo 4 ore mai devreme decat ora la care ar fi fost camera libera. Asa ca nu am avut altceva de facut decat sa le lasam bagajele amanet si sa plecam in oras.

 Primii pasi sunt cei mai grei
 Slava domnului, fara aceste inscrisuri ce se gasesc cam in toate intersectiile am fi murit din prima ora
 Pe malul Dambovitei
 What you see is what you get
 London Eye si un A380. Nice
 Mult prea clasica poza clasica.

London random fact #3: Taxiurile negre, clasicele londoneze nu sunt doar negre. De fapt vin cam in toate culorile curcubeului

 Random bit of info

Dupa ce am belit nitel ochii la Parlament si Big Ben, am trecut pe la Westminster Abbey si apoi am luat-o pe Calea Victoriei (Victoria Road) pana ce ne-a cuprins foamea. Asa ca am intrat intr-un pub, clasic ca aspect exterior, langa Gara Victoria. Mancarea nu a fost asa rea pe cat ma asteptam. Sau ne era noua foarte foame.

Random fact #12: oamenii astia sunt foarte atasati de cuvantul scris. Peste tot se gasesc tot felul de placute, afise si alte avertizari care te tin la curent cu tot ce se mai intampla pe strada: acest gard va fi indepartat, bucata de trotuar nefolosibila, locuri de parcare desfiintate, lucrari "in lucru", samd samd. Talk about spam!

 In sfarsit, mancare! Placinta de vita si sos. Mai bun decat ma asteptam.
Si mult prea clasicii Fish and Chips. 2 portii de mancare si 2 beri, 250 lei :)))
 Pentru un moment aproape am crezut ca iese soarele
 Acasa la coana mare. Baietii aia cu caciuli de blana de urs isi faceau treaba si patrulau cu constiinciozitate. Politisti inarmati patrulau si ei perimetrul, probabil separat.

De la Bucingham am luat-o pe Mall (oare de aici vine denumirea de Mall?) pana la Trafalgar Square. Bai, frumos! Si opulent. Ce-au furat auto-strungarii de pe la noi si de pe la altii dar baietii astia au dat cu japca la mai mult din jumatate de lume. Si se vede.

De exemplu, asa se termina Mall-ul, care pleaca drept din fata palatului si se incheie cu aceasta poarta grandioasa, 1 kilometru mai la vale. Take that Austria! Imi pare rau ca nu am facut poze si bulevardului in sine dar eram deja frant si nu-mi mai ardea de imortalizari.

Primul YMCA din lume. Asta scrie mai jos acolo unde nu se vede prea bine.

Restul zilei a fost si este inca, foarte, foarte greu. Sleep now, little child. Sleeeep

Start typing and press Enter to search