duminică, 2 august 2015

2 in 1; pe data viitoare

Ultimele doua zile am profitat cat am putut de vremea frumoasa si am fost pe afara mai mereu.

Ieri am fost la gradina zoologica, pentru ca am avut imprudenta de a-i zice Andreei inainte sa vin ca mi-ar placea sa o vizitez. Nu mi-a parut rau, dar aglomeratia mare si numarul de puradei pe metru patrat mi-au zgariat grav creierul. Multe din animalute aveau si alta treaba decat sa stea la poza asa ca dormitau pe undeva prin cusca de exemplu sau ascunse pe sub vreo planta. Cu toata ambitia nu puteau fi zarite. Altele erau prea departe pentru obiectivul meu.

Dupa ce am revenit acasa si  zacut vreo 2 ore pentru recuperare, am iesit cu Jofi sa dam o tura prin oras. Am reusit, iar, sa ma invart prin zone cu totul noi pentru mine, chiar daca sunt aici pentru a sasea oara. Chiar ma gandeam zilele astea ca data trecuta, cand am venit tot in vara, am vazut o gramada de chestii noi. Acum am vazut cu totul alte chestii, si mai ales, altele decat cele de data trecuta. Doua calatorii care insumate ajung aproape la 3 saptamani si am vazut numai cartiere noi si colturi diferite de oras. Nici mie nu-mi vine a crede; un lucru e cert: mereu ai ceva nou de vazut in Amsterdam si imprejurimi si ca sa le repeti trebuie chiar sa bati strazile cateva saptamani intregi. In centru, pe langa gara se construiesc la foc continuu cartiere noi, chiar cu dezavantajul pierderii celor vechi. Cateva cladiri de care imi amintesc distinct ca erau singurele pe malul lor sunt acum inconjurate de alte si mai inalte si aratoase; nu e de mirare ca nu mai stiam unde ma aflu, pana ce Jof mi-a confirmat ca totul e nou, nu mai vechi de doi ani.

Aseara ne-am invartit vreo 2-3 ore pe inserat iar azi am facut un tur de forta, de pe la 12 ziua la 11 noaptea. Am vizitat o gramada de orasele mici de prin preajma Amsterdamului, un fel de Voluntari sau Ciorogarla; bineinteles, comparatia se refera doar la distanta fata de oras, si nu la aspectul locatiilor in cauza, care este, fara indoiala, fara de repros. Chiar comentam ca toate cladirile si totul este perfect curat si la linie; cu toate astea, dupa vreo 7-8 ore de pedalat am vazut o singura casa semi-abandonata ca si aspect si un singur hambar care arata peticit si vai de mortii lui ca 96% din cele pe care le vezi pe la noi. Deci, daca cauti, dar cu adevarat cauti, poti gasi si prin alte parti chestii lipsa. Sau o lucrare abandonata in mijlocul proiectului. Chestii normale pana la urma, oriunde ai fi in lume. 

 Who let the dogs out?
 This is our turf, motherfucker!
 Indeed, tell me more
 Hobbiton
 Pengu time
 What's the catch?
 Cu nevasta si puradeii la gratar
Stop, lion time
 Nom nom nom!
 "Paint me like one of your french girls"
 Aici radio Erevan, va prezentam stirile
 Chillin', havin' a bud
 Play ball
 What u lookin' at?
 I dare you motherfucker, say what one more time!
 Button action
 Wut?
 To go
 Yay! Andreei ii pare rau ca nu a fost la party
Holy Moly!
 Into the sunset
 Giants among dwarfs
End of the day

La aproape 59 de km, aceasta e cea mai lunga plimbare pe care am facut-o pana acum prin Amsterdam si imprejurimi. Am vazut cateva orasele care arata ca din carticica cu povesti; am vazut primul magazin Albert Heijn (nenea care a inventat conceptul de super-market unde iti iei singur chestiile de pe raft si le duci la casa); am observat cum o barca trece din lac pe canal prin ecluza (si am urmarit procesul de inchidere si deschidere a ecluzelor ce inca se face manual si modul inedit de a colecta taxa de la cei ce foloseau ecluza); am dat din greseala pe o insulita ferita de o adunare ad-hoc de gay (ca tot era astazi parada Gay Pride) si ne-am tirat in viteza, fara sa ne aplecam; am trecut de doua ori raul cu bacul si am mancat la un super restaurant chinezesc in apropierea garii cu preturi decente.

 Geometrie in spatiu
 Oraselul numarul 1
 Biserica 1
 Biserica 2. Surpriza, sponsorizata de turci
 Traditional
 De pe vremea lu stra-stra-bunicu
 Tehnologia moderna se imbina cu traditia
 Si acum ca am facut si colecta de la oamenii din barca...
Biserica 3, Oraselul "dracu mai stie al catelea"
 Well, well, well
 Albert Heijn, inceputurile
 Batranele pietre de moara. Pun intended.
 Mac mac
 Perfect timing
 Spre iesirea din micul orasel Zahnceva, super vizitat de turisti
 Si mai la iesire. Pe mijloc, magazinasu' lu' Albert
 La tara. Filtru de polarizare, lentila de la ochelarii de soare
 Den Ilp.  Am trecut data trecuta pe aici si tineam tare mult sa ajung din nou
 Tot in Den Ilp. Acum ma intelegeti de ce am vrut sa revin?
 Biserica 4. Oraselul de dupa Ilp, ceva cu L
 Frumos dom'le
 In curtea omului
 Stiu eu un loc frumos!
 Inapoi pe malul de sud
Nom nom noapte buna!
Start typing and press Enter to search