duminică, 26 iulie 2015

Pohta ce-am pohtit!

M-am trezit pe la 9 jumate pe susotelile Andreei si am vazut ca afara era soare. Asa ca am dorit sa profit de el. Am bagat repede la ghiozdan, am facut dus si m-am invartit pe langa Jophra cat mi-a pregatit o bicileta pentru plimbare. Si evident, l-am combinat si pe el sa vina cu mine.

Pe un soare timid ne-am avantat spre sud, catre un mare lac si o padure si mai mare care se intinde in jurul lui.

Ne-am plimbat ce ne-am plimbat, am traversat lacul cu barca, ne-am uitat la un nene cum facea un fel de water-ski thingy. Pe partea cealalta vegetatia era la fel de luxurianta ca si de unde plecasem. Padurea este plantata toata de om dar fiind treaba de vreo 100 de ani, totul arata salbatic iar padurea batrana. Un loc frumos pe unde sa te pierzi nitel, mai ales ca peste tot sunt alei asfaltate, numai bune de bicicleta.

Peste tot prin padure se pot observa urmele vijeliei din ziua precedenta. Copaci cazuti, ramuri la pamant, frunze si crengute la orice pas. Deja soarele a intrat in nori si se arata doar ocazional cand se mai rasfira de la vant.

Pe malul celalalt trecem printr-o ferma de capre care se poate vizita; copii se jucau printre si cu animalele. Am plecat mai devreme si am ajuns la un local din padure pe care Jof il stia de mult, din tinereti cum s-ar zice. Local renumit pentru clatitele lor si amenajat in stil rustic olandez. Dai un ban dar iei ceva frumos, vorba Prea Fericitului. Am ochit o masa la soare si am comandat niste clatite cu felii de mar copt iar peste zahar pudra si scortisoara. O combinatie pe care nu am mai incercat-o pana acum si care s-a dovedit de succes. Clatite cu gem si cu Nutella am mai mancat la viata mea asa ca nu m-au tentat prea tare.

Astfel am avut ocazia sa dau ochii si cu cel mai nou gadget din industria toaletelor, cand am vizitat privata asezamantului. Robinet de la Dyson Airblade (chestia aia pe care o gasesti in locurile mai spalate si care iti usuca mainile aproape instant cu un jet foarte puternic de aer). Robinet care iti dadea drumul la apa cu senzor (nimic nou aici) iar pe lateral avea ca niste mici aripi de avion. Bam, bagai mana sub aripioare si un jet de aer foarte puternic te usca instant. Pe asta nu am vazut-o pana acum.

 Andreea si-a facut de lucru
 Si ele, ca fetele
 Si dintr-o data pe marginea drumului, o canapea perfect functionala, si cu perne incluse
 La lac
 Prin padure mai gasesti o casuta, o atentie...
 ...sau craci rupte
 Baiatul cu chestia acvatica
 Cu care mai facea si chestii acvatice pe apa
 Cu toti stam la coada la barca
 Helena, maxim 100 de persoane. That's what she said!
 Sa traiasca dom' sofer. 3E pentru 2 persoane si 2 biciclete. Simpatic
Jofi
 Ferma de clatite
 Azi probabil din cauza vremii, avioanele au trecut foarte jos. Si cand zic foarte, chiar foarte

 Daca tu te opresti sa mananci ceva ca omu, cainele de ce sa nu pape si el ceva?
 Frumos, elegant
 De la mancare la plimbare. Amstelveen, un oras foarte sic si aerisit
 O mica piateta si domnul calator
 Inapoi in Amsterdam, am dat de un tramvai de pe vremuri...
...si un grafitty din viitor
 Si am gasit tramvaiele. Si dom' sofer si-a gasit tramvaiul! Toti am gasit tramvaiul
 NFS, Hot pursuit
 Periferiile lor sunt mai periferice ca ale noastre
 Am gasit si un fel de talcioc. Cum nu am mai vazut un asa asezamant de multa vreme, am dat o tura
Am avut parte si de super oferte

Spre casa ploaia s-a intensificat si am intrat la un Albert Heijn, mai nou, partenerii lui Del Heize - functioneaza pe acelasi principiu ca Mega Image, de impanziare a orasului cu magazine mici. Ce, doar la noi sa se intample asa? Preturile sunt relativ ok, cu 20 de euro am umplut cos cu de ale gurii pentru cel putin o zi. Cu brighidele, cu carnati, cu beri, cu tot ce trebe.

Pentru diseara a organizat Andreea un fel de party la baruletul de langa. Dumnezeu cu mila!
Start typing and press Enter to search