marți, 17 februarie 2015

Stockholm

Cand am fost anuntati undeva prin Decembrie ca vom avea team-building cu echipa de New IP in februarie, nu stiam decat ca vom pleca spre Stockholm. Mai departe am fost lasati sa speculam noi cam pe unde am putea ajunge. Singurul indiciu a fost ca vom fi la maxim 3 ore de zbor de capitala Suediei. Ceea ce putea la fel de bine sa insemne inapoi la Bucuresti, de vreme ce drumul a durat 2:50. Dar nu!

Zborul a fost, cel putin pentru mine, cel mai reusit si dubios din ultima vreme. Reusit pentru ca in sfarsit, mi s-a indeplinit visul de copil de a fi singur pe 3 scaune, ceea ce a insemnat ca m-am labartat cum am vrut eu, ca un boss, si a fost tare bine! In atare conditii, sa tot zbori nenicule. Pe de alta parte, a fost nu foarte reusit pentru ca tocmai cand am inceput sa adorm (intins pe toate cele 3 scaune, bineinteles!), au inceput turbulentele. Care nu prea ne-au dat pace pe toata durata calatoriei si s-au intensificat la aterizare incat trebuie sa recunosc, m-am "cam" emotionat.

Am rasuflat triplu usurat cand a pus in sfarsit rotile pe pista, nelasandu-mi timp sa ma intreb de ce naiba exista o cariera de piatra lipita de aeroport. Why, you crazy beaver? In fine, peste tot curat, ordonat, aranjat. De la aeroport aveam optiunea de a lua trenul sau autobuzul pana in oras. Dat fiind faptul ca ne lasa aproape de hotel s-a optat pentru versiunea Tren. Care, sa sucombeze prietenul imaginar Ciprian, e scump. 260SEK adica vreo 130 de lei. Doar dus, bineinteles. Macar nu a fost taraie buca, a mers si cu 200 la ora.

Echipa New IP dupa aterizare
 Peronul garii aeroportului Arlanda
Ok, aproape 200

Si intradevar, de la gara ajungi in aproximativ 5 minute la hotel. Hotel care am constatat ulterior este la vreo 50 metri de birourile King. O fi rau?

Nu am idee cate stele are hotelul (are, asta-i sigur), dar am avut parte de cea mai curata camera in care am intrat in ultima vreme. Reconfortant.

20 de minute mai tarziu ne reintalneam in hol ca sa mergem la masa. Mi-a placut faptul ca la restaurantul la care am ajuns erau oameni de toate varstele. De cate ori vezi pe la noi pensionari mancand la restaurant sau pur si simplu stand de vorba la un pahar de vin? Evident, am reusit sa platesc o suma "frumoasa" pe mai nimic de mancare.

Frig nu prea e afara (sunt in jur de 0 grade) in schimb in momentul in care incepe sa bata vantul se termina cu gluma. Si cu jmecheria. Si cu tot. Ingheata sufletu' in tine mai ceva ca motorina in rezervor la -35 grade.

 La restaurant
 Undeva prin centru (cred)
 Altundeva, dar tot prin centru
 Cel mai tare magazin ever!!
 Nu stiu cum nu ii era frig cand eu deja simteam ca o sa inghet infofolit fiind
 Tot pe undeva pe acolo
Si ceva ce semana cu Kalverstraat din Amsterdam aka Lipscaniul nostru. Dar mai bine.

Asa cum e frumos, de la masa am mers catre un magazin pentru sufletelul nostru de geeks. Carti, comic-books, board games si exagerat de mult merchendise Game of Thrones. Nerdgasm! De aia nu scoate basitul de Martin volumul 6. E ocupat sa intoarca banii cu lopata si sa scrie adende neinteresante. Era sa ma lipesc de vreo 3-4 titluri; m-a oprit decat ideea ca magazinul va fi acolo si cand revin din calatorie si oricum se duc banii de pe mine mai ceva decat pe lautari la nunta.

Ne-am mai invartit, am mai intrat in cate un magazin, pana la urma am ajuns si la hotel unde am vegetat nitel inainte sa iesim la masa de seara. Unde cu toate insistentele mele de a manca light si eventual ieftin am dat peste 200 de lei: mi-am luat doar un aperitiv insignifiant, 2 beri la 0.33 si un desert cu ceva fructe.

Bottom line: Suedia e de vizitat doar imediat dupa ce ai luat salariul si eventual si cateva bonusuri.
Start typing and press Enter to search