sâmbătă, 21 februarie 2015

Stockholm 2.0

Sa ii dea Dumnezeu sanatate lui Gabi care m-a adapostit la el acasa in loc sa ma lase singur si trist la hotel. Si m-a scutit sa le las 100 Euro pe noapte pentru o camera cam cat bucataria mea.

In sfarsit, prima dimineata din acest trip in care m-am trezit la ora 9, ca omul, fara sa simt ca intarzii undeva si am luat masa relaxat. Alta viata. Si locatia de luat masa a fost una aparte, contrar restului hotelului. Un pic steam-punk, un pic old school; ceva foarte frumos si aparte. Nici mancarea nu a fost rea. Am inceput ziua, cum s-ar zice, cu bine.

Mi-am facut bagajelul (pentru a 15a oara) si am luat-o incetisor la pas catre Gabi care sta in centrul vechi, cel mai vechi. Gamla Stan. Care in urechea mea suna exact ca Gangnam Style. Opa Gamla Stan!!

Ca sa fie si mai simpatic, sta la cam 50 de metri de magazinul de carti unde mi-am lasat inima. Asadar am considerat ca este de datoria mea sa-mi achizitionez niste titluri, daca tot a facut pronia cereasca sa ajung iar in aceasta zona.

Odata dropate bagajele am iesit si eu sa vad orasul, ca pana acum am fost ca un robotel. Numai bine iesise si soarele printre nori asa ca am facut niste poze cat de cat spectaculoase. 

Pe la 3 ne-am intalnit cu colegele noastre Debi si Carina (insotita de baietelul ei de 2 anisori) sa bem o cafea si sa-mi arate un pic prin zona. Ca doar si eu le-am aratat prin Bucuresti. 

Am baut o cafea, am mancat o semla si dupa o vreme Carina ne-a parasit. Ala micul devenise impacientat si trebuia pus la somn. Ne-am mai invartit nitel cu Debi si mi-a pus etichete pe cladirile pe care le vazusem fara sa stiu ce sunt.

Am incheiat plimbarea alaturi de un Burger King. This was a good day!

Swedish random fact no87: peste tot unde platesti cu cardul (ceea ce a  fost posibil oriunde am fost pana acum) cardul ramane mereu in posesia ta. POS-ul iti este inmanat si tu cu manuta ta bagi cardul in el, bagi pinul si il scoti. Ah, si suma nu o introduc ei. O introduci tu, dupa ce ti-o comunica ei. Banu tau, mana ta. Nu se baga. In felul asta, daca esti la restaurant, poti tasta o suma mai mare si sa le lasi si lor o atentie.


 Lipscani-ul lor
 Now what?
 The other side
 Uu uu, a ship!
 Un hotel plutitor
 In dreapta palatul regal
 Grand Budapest Hotel
 Si iar palatul regal. Tot in intuneric
 af Chapman, se cheama barcuta. Construita in Anglia, achizitionate de marina Suedeza si devenita muzeu dupa WW2
 Vreau si eu una!
 Zoom pe numarul masinii. Ha, asta am zis si eu!
 In zare se gasesc cladirile cu cele mai scumpe apartamente din Stockholm
 Adica acestea
 Vechile depozite
 Da, chiar nu ar fi rau sa stai aici
 Aici!
 In stanga Parlamentul
Nenea cantaretii ambulanti. Good show!
Cand eu merg cu haina groasa pe mine, astia fac jogging

Maine o pornesc si eu spre casa. Until next time!

Start typing and press Enter to search