sâmbătă, 3 ianuarie 2015

UAE v1.2

Am vrut in Thailanda de sarbatori dar tocmai cand incepusem sa ne interesam mai serios, au inceput la radio anunturile prin care Ministerul de Externe sfatuia cetatenii romani sa evite aceasta tara. Vax Albina! Cautarile spre alte taramuri calde gen Maldive si mai stiu ce alta destinatie s-au lovit de bariere financiare, asa ca am facut ce ar face orice om cu cap si am hotarat sa revenim in UAE.

Acum ca la ora 12 noaptea afara sunt 19 grade nu regret de loc aceasta decizie.

Hotarandu-ne din timp in ce directie ne vom indrepta, am putut si sa achizitionam biletele la preturi glorioase (in August). 230E de fes cu FlyDubai, companie low-cost cu care se zboara mai bine decat cu orice companie europeana (inafara de Turkish) cu care am avut placerea. Touch-screen in tetiera din fata, filme, seriale (contra unei sume modice), masa si bautura inclusa, ce low cost mai ofera asta?

Singura problema cu acest zbor a fost cu mica intarziere care s-a transformat intr-o mare intarziere astfel incat am decolat cu aproape o ora si jumatate dupa ora anuntata. On the plus side, a intervenit un glitch in Matrice si am putut vedea filme/seriale pe moca. Nu stiu cum si de ce, nu mi-a pasat. Am vazut primele 6 episoade din ultimul sezon de Big Bang Theory si am pus asta la capitoul succese.

In fine, cu tot cu intarziere, asteptat la bagaje, taxi, check-in, eram in pat pe la 5 dimineata. Weeew!

Pe la 11 jumate ne-am trezit cu greu si ne-am ambalat inapoi la Aeroport ca sa preluam masina de la Hertz.
Macar de asta data nu ne-au mai dat alt ceva decat ce am platit si anume un Lexus GS350. Desi platisem de acasa pretul intreg, garantia nu era inclusa in acei bani. Si nici precizata undeva in contractul de 3 pagini pe care l-am printat. Si ar fi fost destul de util, tinand cont de faptul ca a trebuit sa las amanet 5000 de dirhami. Noroc cu banii de intretinere...

Dupa o zi intreaga de condus si jumate de rezervor consumat, ce e mai trist e faptul ca acum vreau si eu. Doua: una alb perlat si una pe negru. Foarte placuta de condus, foarte mult spatiu si undeva la vreo 300 de cai. De la 100 la 180 accelereaza ca a mea de la 0 la 80....eh...

Intrati in posesia masinii am revenit la hotel sa ne tragem in slipi si sa o luam spre plaja....unde surprizaaaa, era un ditai gardul. Nici macar nu vedeai ce se petrece in spatele lui. Am ramas blocati...bai, nu era o plaja aici? In loc de gard, gen? Hm, hm...deja cazuse moralul si am zis sa incercam mai la vale unde din fericire, era alt tronson de plaja deschis. Pe locul unde am fost anul trecut, acum era un mare santier. Ma intreb ce naiba mai pot sa ii faca acelei plaje caci deja avea tot ce ii trebuie: gherete de sucuri/mancare, bai, toatele, pista de bicicleta si de alergat (jumpy). I digress...

 De ce apare o poza de la Lisabona aici? Pentru ca am uitat sa le sterg de pe aparat, de aia!
 Nepotu' fotograf
 Plaja alternativa
 Hai in apa! cu Nepotu'
 Cald, soare, placut...
Si talentul incredibil la poze al Nepotului care m-a prins doar cu ochii inchisi :)

Reveniti la hotel ne-am dusat, ne-am parfumat si am plecat spre Mall of the Emirates ca sa mancam. Numai bine dupa ce terminam de halit la thailandeji (daca nu i-am vizitat, macar sa mancam de la ei) ne-a sunat si Bogdan ca a ajuns si am pornit spre Al Makhtoum sa il culegem.

In alta ordine de idei, am gasit in sfarsit un GPS gratis care poate functiona offline si ne-a fost deja de mare ajutor in navigarea prin oras. Fata de data trecuta cand am avut GPS si harta offline, dar nu iti dadea directii.

Odata ce-am cules Bogdanul, am purces la a-i arata un pic cu ce se mananca treaba pe aici si am mers spre Palm Jumeira, cu care voi si termina acest articol.

The End.

Start typing and press Enter to search