vineri, 9 ianuarie 2015

Mai nimic nou

Nu prea am facut nimic special zilele astea. Ne-am cumparat materiale de costum si camasi, am fost la plaja si pe la mall si alte astea. Mi-am luat un laptop cu 675 de lei mai ieftin decat acasa. Nici macar poze nu am facut (cate poze cu noi la plaja sa mai pun pana incep injuraturlile?) asa ca voi face o mica rubrica de random facts. Sa incepem dara:

-  youtube-ul a detectat ca sunt intr-o tara plina de indieni asa ca toate sugestiile sunt absolut hidoase:
En-fucking-joy!

- majoritatea masinilor de pe strada sunt albe. In parcarea de la mall poti avea un feeling simiar cu cel pe care il puteai incerca acum vreo suta de ani cand toate masinile erau negre si: succes sa-ti recunosti masina fraiere!

- cred ca am mai precizat dar in majoritatea intersectiilor poti intoarce in U. Asta datorita faptului ca nu poti face stanga acolo unde te taie pe tine capul, fiind gard intre cele doua sensuri de mers.

- pe langa semaforul care sta in buza intersectiei ca si la noi, in aproape fiecare intersectie exista un semafor si dupa ea, ceea ce este foarte util cand ai langa tine un autobuz sau altceva care iti blocheaza vederea. Adio claxoane daca cumva ai oprit dupa trecerea de pietoni si nu-ti dai seama cand s-a dat verde.

- candva asta vara cursul valutar era 0.88 lei la un dirham...inainte sa plecam incoace era 0.98 iar acum este 1.02. Good going RON!

- aici weekendul este Vinerea si Sambata, Duminica fiind practic prima zi a saptamanii. Vinerea corespunde Duminicii de la noi, ca si zi sfanta, iar Sambata e Sambata. Aia e ziua sfanta daca ma intrebi pe mine.

- chestia asta se traduce prin faptul ca Vineri pana dupa-amiaza cam toate locatiile sunt inchise, prima parte a zilei fiind rezervata, din ce inteleg, slujbei si rugaciunii.

- parcarea este libera peste tot in oras Vinerea; de asemenea este gratis in fiecare zi intre orele 13-16; in rest este 2 dirhami pe ora si gasesti un automat de parcare la fiecare colt de strada. Bagi fisele pentru cate ore stii ca stai, iti pica un tichet, il pui in geam. Nu ai bilet, caci 250 dirhami (sau 200, nu mai sunt sigur).

- de asemenea, ca pe la confratii mediteraneeni, unele magazine sunt inchise de la 1 la 4, dar nu am observat sa fie o regula generala. In mod evident, chestia asta nu se aplica la mall.

Cam atat pentru azi. Cheers!

Start typing and press Enter to search