marți, 28 octombrie 2014

Turul



Si iata-ne ramasi de capul nostru. Unii colegi (neinspirati) au ales sa plece acasa de Sambata. Eu si cu alti cativa am decis sa ramanem inca cateva zile, daca tot am batut atata drum. Cu aceasta ocazie am schimbat si hotelul cu ceva extrem de ieftin. 54E o camera pe 2 zile, adica 13.5E per persoana, pe zi. Nu stiu unde se poate gasi ceva mai ieftin de atat. A fost o cadere brusca de la 5 stele la 1,2. Macar era curat si personalul prietenos si amabil. Nici nu era foarte departe de centru; cam 10-15 minute de mers pe jos, echivalentul a vreo 3 statii de metrou. Cartierul ce-i drept nu era cel mai curat si sigur din oras dar nu am intampinat niciun fel de problema.

In drum spre hotel am dat iar piept cu metroul lisabonez (1.40E o calatorie) care e cam old-school. Si ciudat, datorita faptului ca trenul iti vine intotdeauna din sens invers decat suntem obisnuiti de acasa. Pana si in ultima zi a continuat sa ma oboseasca psihic acest aspect. Ca sa nu mai zic ca garnitura are in general doar 3 vagoane, ceea ce inseamna ca se termina undeva inainte de jumatatea peronului. Si de obicei esti asezat la capatul gresit pentru ca asa stii din Bucuresti, rezultand ca de cateva ori a trebuit sa facem sprint ca sa prindem trenul.

La sugestia Crinei si a lui Lucian am luat turul hop-on hop-off ceea ce nu a fost o idee rea de loc. 30E, 48 de ore, 4 linii. Si un carnetel de vouchere dintre care majoritatea inutile. Dar macar am primit 15% reducere la Oceanarium, care a fost 14E inainte de reducere. Din ce se laudau ei este unul din cele mai mari din Europa, cu peste 7000 de critters. Cladirea este un patrat In mijlocul caruia se afla un bazin urias care poate fi vazut de pe toate laturile, iar la fiecare din cele 4 colturi se afla cate un mic ecosistem ce emuleaza unul din marile oceane: Atlantic, Pacific, Indian si Antartic, cu flora si speciile de creaturi marine aferente. Odata terminat de vazut nivelul de sus se coboara un etaj si poti vedea si ce se intampla efectiv in apele fiecarui ecosistem. Daca la Antartic poti admira pinguinii mergand ca niste pensionari pe stancile etajului de sus, cu un etaj mai jos ii poti vedea pe sub apa, facand plonjoane si jucandu-se cu o agilitate mult sporita celei pe care o au la suprafata. 

Ziua a fost, ca si precedenta, foarte calduroasa, temperaturile ajungand la aproape 30 de grade. In timp ce stateam la o terasa admirand palmierii am primit vestea foarte imbucuratoare ca acasa ninge. Ocazie cu care mi-a parut rau ca nu locuiesc undeva gen Portugalia pe perioada iernii si ca trebuie sa revin acasa. Someday, when I will be rich...

Am luat iar autobuzul de tur si dupa ce am strabatut jumate de oras am revenit iar in centru pentru masa de seara si o noua sesiune foto. Trebuie spus ca preturile in general sunt prietenoase si ca poti manca o masa indestulatoare pe la 15E la oricare din multele restaurante din centru. In preumblarile noastre am ajuns pana la castelul Sao Jorge dar era deja cu jumatate de ora inainte de inchidere asa ca am decis sa il lasam pe a doua zi. Asa cum e frumos, prin centru ne-am intalnit cu 3-4 party-uri de colegi de la King, fiecare cu raid-ul lui. Thus concluded a very long day.



 Fishy, fishy, fishy 
I found Nemo!
 Un fel de viermusori marini
 Meduze fosforescente
Otter

Mmmmm

La ei umbla cainii cu chei in dinti

Jaws

Pinguinul subacvatic de preerie

The big picture

Hop hop

Mancare?

Meduze. Multe meduze...

Momentul in care am aflat ca acasa ninge

O piata veche din centru. Intr-o sala paralela si egala se gasea piata de fructe care tocmai se inchisese

Night view

Start typing and press Enter to search