marți, 28 octombrie 2014

Ultima zi

Duminica, ultima zi in Lisabona. Ca niste turisti care stiu cum se pune problema inainte de o zi de invarteala, prima destinatie a fost un local unde sa putem lua masa de dimineata. Pe drum am observat un numar foarte mare de oameni imbracati similar in tinute sportive. Pana la urma s-a dovedit ca in centrul orasului se desfarura un cros. Ceea ce evident a insemnat ca totul era blocat. Dupa ce am mancat am asteptat aproape doua ore, incercand sa prindem un autobuz de tur. Imposibil. Am mers la diverse statii de pe diverse linii, doar doar vom gasi ceva ce inca functioneaza. Pana la urma ne-am dat batuti si plini de spume am luat-o la picior, transpirand abundent. Soare, soare cat cuprinde. Am tot mers pana am gasit o statie mult mai departe de centru unde in sfarsit a venit si autobuzul mult visat. Intre timp, autobuzele de la cei cu rosu tot treceau, facandu-ne in ciuda (exista doua companii care opereaza autobuze de tur, rosii si galbenii).

Am vizitat turnul Belem, construit pe la 1600 pe marginea raului Tagus pentru a proteja orasul de eventualii invadatori. Intrarea 6E si nu prea e mare lucru de vazut. Iar daca te ambitionezi sa urci pana in varf ai ceva timp de asteptat pentru ca exista doar o scara elicoidala extrem de ingusta pe care se plimba 100 de oameni. Efectiv, se face coada de juma de ora ca sa poti sa cobori odata ce ai ajuns in varf. Una peste alta, nu prea recomand. 

Am ramas in zona si am gasit un restaurant cu fructe de mare unde am primit un platou absolut imens de creaturi acvativce cu multe picioare. M-am chinuit din rasputeri dar nu am reusit sa dau gata mai mult de jumate. Orsicum, aceasta a fost oficial cea mai scumpa masa pe care am mancat-o vreodata.
Am fi vrut sa prindem apusul la castelul Sao J. dar timing-ul nu a tinut cu noi si am ajuns acolo pe intuneric. Intrarea a fost de 8.50E dar aici consider ca a meritat fata de turnul Belem. Mi-am petrecut marea majoritate a timpului facand fotografii cu expunere indelungata, imaginandu-mi o armata care ataca castelul si diversele metode de a o tine afara. Am avut succes in ambele initiative.

Alergatorii
:D
Damn tourists!
Din cauza lor nu am putut sa ne lafaim in confortul autobuzului de tur
Funicular. Unul dintre ele
Un colt simpatic, daca excluzi mirosul de urina
De pe un deal
Grafff
Podul de 3 kilometri si ceva...mi-as fi dorit sa am o masina
Turnul Belem
Din turn
Din turn
Limbo
Monument dedicat descoperirilor 
Ce mi-a mai ramas in farfurie dupa ce am mancat cat am putut
Un apus superb 
Cel mai tare nume de barca: Whatever
Alt unghi
Podul 
O piata neidentificata
Orasul vazut din castelul San Jorge
+25 Defence
Tot de sus
Curtea castelului
 Battlements

Start typing and press Enter to search