marți, 8 iulie 2014

The Kingly Induction

M-am trezit cu un tunet ce parea sa se fi activat chiar in fata geamului meu. Trezit e mult spus caci am adormit la loc. Dar cand Andrei m-a sunat sa vada daca m-am trezit jumatate de ora mai tarziu, nu am avut de ales si a trebuit sa fac ochi pe bune. 

Probabil sa il invat ca putem sa ne sunam intre noi pe telefoanele din camere nu a fost o idee asa buna. Cu aceasta ocazie am putut si sa observ cu mare drag ca afara ploua torential. Tot e bine; daca ar fi plouat ieri in ziua noastra libera as fi fost foarte trist. 

Dupa micul dejun, am fost placut surprins sa vad ca in lobby-ul hotelului au aparut bannere cu King iar unul din ecranele TV ne ura bun venit la Induction. 

Induction-ul, foarte pe scurt, este un proces prin care trec toti noii angajati King si prin care se familiarizeaza cu compania si felul in care se fac lucrurile pe aici. Practic, o serie de mini-conferinte de 15-20 de minute pe diverse subiecte.

Inainte de asta totusi, a fost partea distractiva si nu prea. The Treasure hunt. Primesti un iPad per echipa, abonamente de o zi pentru transportul in comun si concurezi cu celelalte echipe pentru scorul cel mai mare si satisfactia care vine odata cu castigul. De ce zic ca nu a fost prea placut? Pentru ca a plouat torential cam tot timpul cat am alergat prin centrul vechi cautand indicii si rezolvand mici puzzle-uri. Prin GPS te ghidai catre punctele marcate pe harta. Odata ajuns la locul respectiv, actiunea se debloca si puteai sa incerci sa rezolvi ghicitoarea. Toata chestia a avut feeling-ul unei emisiuni tv doar ca nu puteam sa vedem ce fac si celelalte echipe -- doar sa le vedem scorul si pozitia pe harta. Si ca la orice show care se respecta, pentru fiecare minut de intarziere se primeau penalizari. 12.30 era ora la care trebuia sa ne prezentam inapoi la hotel.

Surprinzator, nu am fost ultimii, ba chiar am reusit mica performanta de a iesi pe locul 4 din 10. De departe cea mai distractiva activitate de team-building la care am participat vreodata (minus ploaia!)

Reveniti la hotel am aflat punctajele. Cu ceva suspans si dramatism ca la fiecare concurs. Prezentatorul chiar stia ce face si a reusit sa fie foarte amuzant, cu mult peste saracii de pe la diverse emisiuni "de divertisment". A urmat o serie intreaga de filme si poze distractive, caci am avut  multe activitati care implicau folosirea iPadului in acest gen de scopuri, precum recreerea unei secvente dintr-un film celebru (in mod putin surprinzator, cam toata lumea a optat pentru Titanic), creerea unei iluzii optice, gasirea unui om prin oras care sa semene cu cineva din echipa (si sa il convingi sa faca poza cu acel cineva) si multe altele. Cele mai amuzante, pe diverse teme, ne-au fost aratate tuturor. Un mod distractiv de a te cunoaste cu alti oameni.

Apoi a urmat pranzul si diferitele prezentari asupra carora nu voi insista. Si mai apoi am fost sa vizitam sediul King din Barcelona, care e la 2 minute de mers de hotel. Si sa stam la o bere si o maslina, ocazie cu care am socializat cu multi oameni interesanti si prietenosi. Si am concluzionat ca sediul nostru e mult mai marfa, desi ei au o masinarie de facut pop-corn, cum e la cinema. Do want!

Si mai si mai apoi am fost cu toti la masa de seara la plaja. Felul in care a fost abordata toata chestia asta m-a impresionat in mod placut. Imi pare bine ca am avut ocazia si placerea de a cunoaste oameni atat de interesanti. De abia astept info-market-ul de la Lisabona si ocazia de a revedea acesti oameni frumosi. Thank you King!


Start typing and press Enter to search