marți, 27 mai 2014

Padina, colt cu Bolboci

Era cazul!

De inca o plimbare cu bicicleta la munte. Initial am vrut sa vad care e starea pistelor amenajate in Sinaia de la telegondola dar cumva ne-am luat cu vorba si cum planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ, am ajuns sa facem altceva. Nu ca mi-ar parea rau.

Am plecat doar 3 de data asta dar am avut-o pe Claudia drept sofer de rezerva, ocazie cu care ii multumesc pentru eforturile depuse. Si pentru chec! E bine sa stii ca daca ai defectiune tehnica sau pur si simplu nu mai poti pedala este cineva prin preajma gata sa te culeaga.

Traseul pentru a ajunge la locul de pornire a fost urmatorul: Sinaia - soseaua Trans-Bucegi - Piatra Arsa. Sus pe platou ne-am echipat, ne-am imbiciclat si ne-am urat sa fie bine dupa care am luat-o la vale. Cei 7 kilometri pana la bifurcatia care ne-a purtat spre Lacul Bolboci cred ca au fost cei mai rapizi pe care i-am facut vreodata pe bicicleta. Viteza medie a fost 39.5 km/h si asta fara sa dau din pedale.

Pana la sus-numita bifurcatie, drumul e asfalt si te duci ca gandul. Apoi se transforma in  forestier si calatoria devine mai zdruncinata. Urmeaza alta coborare pana la cabana si lacul Bolboci. Lac de acumulare, destul de intins dar nu se compara cu cel de la Vidraru. 

Undeva pe aici a inceput sa si picure mocaneste, incat ajunsi la cabana eram deja usor jilavi. Pe Claudia am lasat-o acolo cu masina, cartea, tableta si sezlongul si noi am purces sa ocolim lacul. Marea majoritate a timpului am urcat dar au fost si cateva bucati de coborare. Intre timp, ploaia se intetise incat la un moment dat m-au trecut si dracii. 

Finalmente, am parasit marginea lacului si am luat-o spre Padina. Ca tot eram in zona si nu fusesem niciodata. Exceptand baltile de namol creeate mai pe tot platoul de acolo, pare o locatie neconventionala si interesanta pentru un festival.

Am oprit, am consumat niste Snickers si Gatorade si am luat-o inapoi spre lac de unde, in mod surprinzator, drumul devine dintr-o data asfaltat. Ca nou. Random roads are random. Am incheiat tripul cu o urcare nu foarte lunga dar obositoare si cateva coborari emotionante datorita vitezei si carosabilului ud. 

Intr-un final, beneficiind de Pace Car-ul care ni se afla in preajma, s-a chemat incetarea ostilitatilor datorita faptului ca eram uzi pana la piele. Am repetat procedurile de schimbare si imbarcare a bicicletelor, de asta data in sens invers si ne-am oprit la cabana Bolboci sa bolbocim niste mici cu cp si-un vin fiert.

Ca idee, nu au prea multe chestii in meniu deci nu va asteptati la haute-cuisine. Decat daca in acceptiunea dvs cascavalul pane este un articol gourmet de mare angajament.

Cale intinsa spre casa. Pe drum am oprit in Pajura sa voteze baietii si cam aia a fost. De asta data am intrat pe usa la 9 fara un pic, fata de data trecuta cand imi faceam aparitie la orele 12 noaptea, trecute fix.

Mai jos se gaseste si harta, presupunand ca merge:

https://www.runtastic.com/en/users/ed-voll/sport-sessions/236841472

Pana data viitoare!


Start typing and press Enter to search