miercuri, 8 ianuarie 2014

Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara

Iar innorat, iar urat afara. E deprimant sa te uiti dimineata pe geam stiind ca puteai fi la plaja si sa vezi doar un cer inntunecat. Le-am adus vremea rea la arabeti...cum s-ar zice.

De vreme ce nu se putea merge la plaja am votat o plimbare cu metroul pentru ca e suprateran si strabate orasul de sus in jos pe cam toata lungimea lui. De la noi pana in capatul celalalt de oras este 6 lei un drum. Asa ca ne-am dus. Nu prea este o idee buna. Unu pentru ca odata iesit din metrou, well, fuck, trebuie sa te descurci per pedes si doi pentru ca e aglomerat (si cand zic aglomerat ma refer ca e plin de indieni). Ce-i drept, se vede interesant de la inaltime orasul dar asta daca nu ai avea un cot infipt in gura si o mana neagra care te mangaie tandru pe degete in cautarea barei. Una peste alta, daca ati inchiriat masina, ramaneti cu aceasta optiune. 

In cealalta parte a orasului soarele tot scotea capul printre nori. Am coborat cu vreo doua trei statii inainte de capat ca sa nu ne plimbam prin camp si am nimerit in ceea ce pare a fi un cartier rezidential format numai din zgarie nori. Zgarie nori care marginesc Dubai Marina, una din zonele de ancorare pentru iahturi cu o promenada intinsa si frumoasa plina de cafenele, restaurante si foarte multi albi. Cred ca majoritatea expatilor (cel putin cei ce isi permit) locuiesc in aceasta zona pentru ca a fost pentru prima oara cand cei ce ne inconjurau erau cu preponderenta albi.

Ne-am plimbat cateva ore bune la pas pana am behait, parcurgand cel putin 10 kilometri. Cum ziceam si mai acum cateva zile, acesta nu este un oras de strabatut la picior. Taxiul e foarte ok, fiind pe la 1,5 lei pe kilometru. La nota finala se mai adauga si toate statiile de marcare pe sub care treci (autostrazile care strabat orasul au Toll Gates; cand treci cu masina pe sub ele te taxeaza automat pe cardul Sarik, preplatit - cel putin asa inteleg ca functioneaza sistemul). Evident, acelasi sistem si aplica si daca esti cu masina personala.

Statiile de metrou macar sunt noi noute si foarte sic, ca si garniturile de altfel. Anunturile sunt in araba si engleza, la fel ca si indicatiile de pe afisaje.

 Daca nu ma insel, un teren de golf (fotografiat din tren)
 Vedere din mers
Sheik bin Zayed road, una din autostrazile care strabat orasul de la nord la sud (vazut din statia de metrou)

Fiind infometati am intrat la un mall care in mod surprinzator nu cred sa fi fost mai mare decat cel din Vitan. Cel putin la food court nu aveau mai mult de 5-6 restaurante si cum nu aveam chef de Mc singura optiune viabila a fost o shaormerie. Care nu e chiar ca la noi adica nu e cu de toate. De fapt, am impresia ca faceau shaorma ca la Nasser adica carne de vita, patrunjel, rosie si maioneza (sau sos de usturoi, nu mi-am dat seama ce o fi fost). Macar ne-am potolit foamea. 

 Marina
 Marina
 Si iar Marina
 Zgarie norul meu favorit. Am avut si o lunga discutie daca este sau nu terminat; eu afirmam ca e, Nepotul ca e inca in constructie
 Presupun ca un hotel. Mi-a placut simetria asa ca l-am tras in poza
 Iepurasi misunand prin fata proprietatilor de lux. Erau mai multi dar nu am reusit sa prin decat doi in acelasi cadru
 In zare se zaresc zgarie norii pe langa care trecusem mai devreme. Cum ziceam, am toooot mers

Daca tot am facut o astfel de plimbare nu pot sa nu amintesc cum in mod random se termina trotuarul si o luai frumos prin boscheti (era si potecuta facuta pe acolo, deci clar nu eram singurii care avusesera aceasta problema) sau pe iarba (ca si in poza de mai sus). Numai la noi se intampla de astea, nu-i asa carcotasii mei?!

In drum spre casa mi-am amintit ca hotelul are si piscina asa ca am hotarat ca trebuie sa fac o baie, chit ca o fi innorat afara (in partea noastra de oras arata a furtuna...in celalalt capat era inca soare cand am plecat spre hotel). Si am facut. Mi-a cam inghetat tot fiind pe inserat deja dar ce spanac. YOLO!

Seara s-a incheiat apoteotic cu o plimbare catre Wendy's (lant de fast-food-uri pe care il stiam din state si de prin diverse filme) unde nu am mancat pana acum. Simteam ca trebuie sa vedem cum sta treaba si cu ei. Bineinteles, mult mai bun decat Mc, cam pe la egalitate cu Burger King. Oricum, orice e mai bun decat Mc. Zic ca s-a incheiat apoteotic seara pentru ca in timp ce ratam iesiri pe autostrada si ocoleam jumatate de oras injurand de mama focului (inca nu m-am calmat) ma simteam ca in Harold and Kumar go to White Castle. Macar ei s-au distrat in drum spre...

Start typing and press Enter to search