duminică, 5 ianuarie 2014

Si am ajuns!

Nu prea ma asteptam dar totul a decurs ca la carte. Avionul nu a avut intarziere, am plecat chiar rapid fata de alte dati iar decolarea a fost pe cat de delicata se putea. Aditional, Cabral a fost in acelasi avion cu noi. Vreau sa cred ca l-a atras faptul ca aveam zbor direct si nu pretul de low cost. Oricum, fiind vorba de Wizzair se plateste si pentru apa plata. 2 Euro. Whatever.

La 21.05 aterizam (cu 15 minute mai devreme decat era scris pe bilet) si s-a facut si 20 pana am intrat efectiv in aeroport. Coada mare la vama, caci nu erau decat 3 vamesi. Cei mai antipatici din lume bineinteles. Cu cearceafuri pe ei si vorbind doar prin maraituri. Se uitau la noi cum se uita americanii la arabi. Am zambit mereu catre ei ca sa ascund dezgustul fata de privirile pe care ni le aruncau si modul in care vorbeau.

Iti scaneaza cu raze X bagajele si la iesirea din aeroport (ceea ce nu-mi amintesc sa fi vazut in alt aeroport pana acum). In fata se gaseste o coada lunga de taxiuri si toti dintre ei isi asteapta randul. Adica mereu pleaca doar masina din frunte, iar pana la ea se face o linie de asteptare pentru pasageri ca sa nu se creeze aglomeratie. Elegant.

Taxiul, o Toyota nou nouta mirosea placut a masina noua si era condus de un tip afabil din Bangladesh. A dat drumul frumos la aparat - LCD nenicule, si cu o gramada de date pe care le poti citi: distanta parcursa, pret, minute de la inceperea cuseri, etc. Ba chiar avea si uniforma baiatul. Nu cred ca se concepe teapa ca la noi. Vreo 60 de kilometri mai tarziu ajungeam la hotel. Partea cea mai frumoasa? Autostrada trecea prin centru asa ca poti strabate imensitatea de oras cu 130 la ora si sa iesi unde ai nevoie.

Si la hotel tanti de la receptie a fost super draguta si expeditiva. Si ne astepta, caci m-a intrebat direct daca sunt Eduard. Sunt! In marea majoritate a timpului. Camera s-a dovedit a fi de fapt un apartament cu doua camere (sufragerie si dormitor), bucatarie cu di tati (frigider+congelator, aragaz+cuptor, microunde ba chiar si masina de spalat rufe). Lovitura de gratie, apartamentul are doua bai. Singurul lucru e ca amenajarile par un pic cam ieftine. Oricum, nu are cum sa ma deranjeze.

Pe la 23 si ceva ne faceam curaj si ieseam la o plimbare prin cartier. Din ce am inteles aici weekendul consta in Vineri si Sambata asa ca fiind un fel de Duminica noaptea era plin de lume pe strada. Toate natiile, multi indieni si asiatici. Multe restaurante inca deschise. Cu atatia indieni si arabi prin zona ai mereu impresia ca esti incojurat de tigani.

Nu cred ca am apucat sa precizez ca sunt cam 20 de grade afara, numai bine de mers in hanorac, bucurandu-te de aerul racoros de...iarna. Care se simte exact ca o noapte de vara (cand nu a fost canicula).

Am intrat la supermarketul (sau mai bine zis minimarket) de vis-a-vis de hotel. Cam aceleasi preturi ca la noi, doar ca am dat pe o apa plata mica 90 de bani. Deci chiar mai ieftin.

La pas, am pornit-o catre centrul de inchirieri auto. Chiar daca masina o ridicam maine dimineata, am zis ca nu strica sa mergem la sigur si cu ocazia asta sa vedem si orasul. Pe drum am intalnit pe langa alte minunatii vreo 3 Mustanguri, 2 Rollsuri, 2 Lambo si un Ferrari. De Audi, BMW si alte "saracii" de aceeasi teapa (Lexus, Infinity, etc.) nici nu mai vorbesc.

Cum nu ne puteam hotari neam unde sa intram sa mancam (plin de restaurante indiene in zona in care stam noi) pana la urma am ajuns la Burger King. 20 de lei un meniu Dublu Whooper mediu. Mediu la ei care e la fel ca marele de la noi. Si din ce-mí amintesc de pe vremea cand inca mai aveam BK, acelasi pret. E destul de interesant sa pleci in concediu si sa nu ai parte de preturile care se practica in Europa de Vest ci de unele ca acasa. Ba chiar si cursul tine cu noi (si cu lipsa practicii in domeniul matematic), fiind de 0,91 bani pentru un Dirrham.

Poze am facut decat cateva din taxi; mai mult nu am avut ocazia. De maine vom avea si poze. Cat ne-am plimbat am facut decat o poza unui Ford F150. Pentru cine nu stie e un pick-up truck muuult mai inalt decat mine. Fata mea ajunge cam in dreptul portierei. Obscen. Ah, si avea stele pe tavan, cum au pus la Rolls Royce. Fita suprema.

Random fact no8: statiile de autobuz sunt toate inchise (ca si cum ar da vajul peste ei). Cred ca vara la 50 de grade la umbra s-ar putea sa aiba sens, cu conditia sa aiba aer conditioat. Dar cred ca au. Voi investiga.


Start typing and press Enter to search