duminică, 12 ianuarie 2014

Mda...

Ziua incepuse si s-a derulat cu bine pana am primit un mesaj de la mama. Ne-a murit pisica, si nu oricum, ci otravita. De mult nu l-am mai vazut pe Nepot atat de catranit. Nu ca mie mi-ar fi picat bine. Daca as avea cum sa aflu cine a facut asta, nu i-ar fi bine. Nu cred ca pisicile se duc in rai sau iad dar sa se odihneasca in pace pufosenia. Ne va lipsi...

Tocmai plecasem spre oras cand am primit telefon de la curier ca soseste in 10 minute cu obiectivul comandat de Cristian. Dansul a gasit un site cu ajutorul caruia a facut o economie de aproape 1000 de lei. Asa ca am facut calea intoarsa, l-am asteptat pe nene si am facut tranzactia. Apoi am pornit iar catre oras, directia bazarul indian. De asta data am zis sa intram si la muzeul Dubai-ului, daca tot ne este in drum.

Trebuie zis, cel mai ieftin muzeu la care am intrat pana acum. 3 AED. Incinta muzeului este un vechi fort (Al Fahidi, ca si statia de metrou), cea mai batrana cladire din Dubai care mai exista si azi, nascuta in 1787. Cu aceasta ocazie am aflat o gramada de lucruri interesante (pentru mai multe informatii http://en.wikipedia.org/wiki/Dubai_Museum ). Spre exemplu cum ca, cartierul in care stam este cea mai veche parte a orasului. Bine, cladirile de acum nu mai sunt cele de atunci, decat poate cateva in vechiul Souk, dar aici e vatra. Fortul e micut, nici cat o cetate de la noi, si in curte sunt expuse cateva barci old-school sau un interior de casa clasica, cum se faceau odata in zona.

 In drum spre. Cartierul e preponderent indian asa ca majoritatea magazinelor din zona sunt cu specific
 In curtea fortului
Vedere de afara. Pe fundal stanga, o moscheie de constructie recenta.

Tocmai ne pregateam sa iesim cand pazicul de la intrare ne-a intrebat daca am vazut si subsolul. Pai este si un subsol?! Pai, cam da. Ok, atunci hai sa il vedem. Jos, cu totul alta treaba. Deja sunt trecute toate informatiile pe care as putea sa le dau si eu in articolul de wikipedia, asa ca nu ma mai obosesc la ora asta. Mentionez doar ca merita vazut si ca e foarte frumos realizat. Mai ca te simti cu cateva sute de ani in urma.

 Magazin de condimente
 Magazin alimentar
Costume traditionale

Dupa ce am ajuns acasa de la muzeu, am primit mesajul de care ziceam mai devreme. Urmatoarele destinatii nu prea au mai avut acelasi haz, din motive evidente. Am fost sa vizitam Creek Park (din ce se vede pe harta, nu ar fi chiar singurul parc din oras, dar pare cel mai mare). 5 AED intrarea, dar macar au locuri de parcare pentru toata lumea. Si este o oaza de verdeata intre atatea blocuri. Undeva am gasit chiar si un fel de mica gradina botanica (nu stiu cum altfel sa ii zic), cu tot felul de plante pe care nu le-as putea denumi (inafara de cactusi...nu ca i-as deosebi intre ei ca specii, bineinteles).

 Apa ce se vede este Creek-ul
 Ce bine, ai voie sa pasesti pe iarba. Numai sa faci gratar in afara locurilor indicate nu ai voie
 Aloe vera
 Niste cactusi simpatici, atata timp cat nu te freci de ei
Dubai Golf Club, vazut de peste drum

Urmatoarea destinatie, Mall of the Emirates. Unu, pentru ca inainte de Dubai Mall era cel mai mare din zona (inca e de cel putin 2 ori mai mare ca Afi)  si doi pentru ca Dubai Ski. Pista de ski, construita in interior. Am zis ca trebuie sa vad cum schiaza lumea in desert, chit ca nu am treaba cu acest sport. Din nou, o vedere impresionanta. Pacat ca unghiul cele mai bun pentru a vedea partia este in interiorul restaurantelor ce o marginesc. Si oricum, poze in mall nu fac. Simpatic sa vezi lumea imbracata in haine de iarna, batandu-se cu bulgari dincolo de geam cand stii ca afara sunt 20 de grade. Si nisip.

Doar un ceva mai zic inainte sa inchei despre acest mall. Am intrat intr-un magazin de mobila. Incredibil ce preturi au, si ce produse. Nu cacaturile alea saracacioase de la Ikea ci chestii pe care chiar mi-as dori sa le am in casa. Ce-i drept, preturile erau si reduse cu 25%, fiind dupa cum ziceam si ieri, perioada caderilor de pret, dar chiar si asa...Spre exemplu la banii pe care i-am dat pe capaneaua din sufragerie, mai scadeam 1000-1200 de lei si luam ceva asemanator dar din piele si cu un design mult mai funky. Pe partea asta, Romania sa te fu...r! Si aparent, shipeaza si in Europa. 

Ah, mi-am amintit. Am mancat iar mancare thailandeza. Kai Phad ceva. Absolut delicios. Este clar, la anul pe vremea asta suntem in Thailanda.

Uite asa arata Dubai-ul in 1950, inainte sa descopere petrolul. Se poate vedea fortul in mijloc si cam atat ca in rest acum sunt numai bulevarde si blocuri si un Creek mult mai larg si redesenat.

Start typing and press Enter to search