marți, 9 iulie 2013

Rotterdam via train

Sper ca in aeroport sa am wi-fi pentru a completa postarea caci acum au inceput pregatirile de plecare. In doua ore trebuie sa fugim spre aeroport.
...si bagajele sunt 90% gata.

Ce-am facut la Rotterdam? Intai si intai am plecat spre gara unde am ajuns glorios pe la 12 si ceva (laaaame!) si am luat bilete pentru un tren care acopera distanta de 60-70 km intr-o ora si zece. Personaaalu, personaluuu, ole ole oleeeee. Si astea s-au scumpit cu vreo 6 euro (pentru acelasi traseu) in trei ani. Merge bineeee!

Am ajuns, am lugu-lugu pe acolo nitel in drum spre Euromast snapand poze si in general cocandu-ne in suc propriu. Se pare ca le-am adus si lor niste vara de acasa si azi cand plecam isi reintra in drepturi vremea rece. Daca mai vor caldura tre sa ne angajeze! Si asa vroiam sa ma mut aici pe perioada verii.

 Asa arata o biserica. Mai bine oricum decat Catedrala de mantuiala
 Si inca un shot cu acoperisul bisericii
 Pentru ca arata frumos
 Euromast-ul. Pe stalpul central se poate observa gogosica de care voi pomeni mai jos
 In liftul care te duce la prima platforma de observatie
 Guspitii la inaltime

Inapoi la Rotterdam au terminat de construit (sau reconstruit) gara care acum arata foarte moderna, imensa si in general placuta ochiului. Ultima data era doar un santier mare cu peroane si linii de tren. Totusi in fata lucrarile de amenajare a trotuarului si ce se mai petrece acolo erau inca in lucru. A treia oara la Rotterdam o sa zbarnaie totul, o stiu!

 Tadaaaa

Si intrarea la Euromast s-a marit cu doi euro. Nu am mai fost de vreo 2-3 ani pe aici si mi se pare incredibil cat au crescut preturile la ei din cauza crizei. Adica, nah, acasa am stat mereu, dar daca plecam vreo cativa ani probabil ca la revenire si preturile noastre mi s-ar fi parut mai mari. Fuck knows. Nu pot decat sa ii compatimesc. Cineva trebuie sa ii duca in spate si pe greci cat stau la umbra palmierului si mananca gyros cu suc de portocale. Sau ceva.

Random fact: prin locurile in care linia de tramvai se intersecteaza cu zona pietonala, exista o sonerie care mimeaza zurgalai pentru atentionarea pietonilor neatenti. Ce e funny e ca nu tramvaiul in sine face sunetul respectiv ci se activeaza cu 50 de metri inaintea lui de pe stalpi. In felul asta desi e silentios, se aude mereu cand vine.

Da, si am mers la Euromast. Prima oara m-am zbatut in mine de frica (mi-e frica de inaltimi, stiu, stiu ce o sa ziceti...). Dupa Pearl Tower din Shanghai nu pot zice ca am mai simtit aceiasi fiori aici. Ba chiar am reusit sa urc la gogoasa pe bat pe scara exterioara (Cristi si Adi poate isi amintesc la ce ma refer).

Turnul in sine are un etaj mare pe la 90+ metri, unde exista un restaurant (inchis exteriorului) si doua terase suprapuse deasupra lui, deschise intemperiilor. Peste toate acestea troneaza gogoasa pe bat cum i-am zis de prima oara cand mi-au cazut ochii pe ea. Pe scurt, de la 100 de metri la 180+ se ajunge cu un lift care se roteste in jurul axei sale. Pentru extra fun exista hublouri si in podeaua liftului.
Bineinteles, peretii sunt de sticla incat sa ai un view cat mai bun in timp ce te rotesti incet la inaltime. Macar acum, fata de data trecuta au acoperit partea de sus si de jos a peretilor ca sa nu mai fie la fel de scary (banuiesc).

Cand am fost cu Ad&C au trebuit sa insiste mult pe langa mine si un alt baiat care era cu noi ca sa ne dam cu gogoasa. Acum am facut doua ture, doar pentru ca am putut (sa nu imi ud scutecul).

In alta ordine de idei, Rotterdam e foarte artistic. In sensul ca o sa vezi cele mai ciudate opere de arta in timp ce te plimbi de colo colo.

Imi amintesc cat am comentat la aparitia Cartofului in teapa din Piata Palatului si sincer nu stiu daca nu as fi fost la fel de carcotas daca as fi vazut creatii de la ei aparand la noi. Ocazie cu care imi fac mea pulpa, se pare ca sculpturile funky nu sunt o inventie de-a noastra. Unde mai pui ca in alte parti sunt chiar la loc de cinste. De aia mai tre sa iesi din tara si sa casti ochii. Ajuta la procesul de civilizare.

 In sfarsit, apar si eu intr-o poza
 Uganda
 Niste arta de care ziceam

 Funky!
Fuck yea!

 Grafittiurile sunt la loc de cinste

 Probabil o opera ce incurajeaza exploatarea de petrol (or not)


 Uite si un pod mai cool decat in general

 Ancora realitatii

Problema cea mai mare e ca am facut o tona de poze si inca mai am de pus. Sa punem, zic dara, si niste poze de sus.

 Podul Erasmus
 Retineti cladirea cu dungi rosii din stanga. Am niste prim planuri dragute
 De ce nu
 Done
 Done
 And done. Era asa lung incat nu mi-a incaput in poza
 Activitate nu gluma. Pana acum cativa ani (2002) a fost cel mai mare port din lume (dupa tonaj, de vreme ce nu exista alte forme de a masura marimea) dupa care a fost detronat de Singapore
 Oameni mai curajosi decat mine, coborand in rapel de pe turn
 E singurul unghi din care cladirea din dreapta nu pare un monolit de sticla
 Witte Huis aka Casa Alba. In 1898 cand a fost terminata era cea mai inalta cladire de birouri din Europa si a fost printre putinele care au supravietuit bombardamentelor din al doilea razboi mondial
 Kubuswoningen aka Casele Cub

 Ce ma fascineaza la cladirea asta e faptul ca e doar un bloc de locuinte


 Pontiac Grand Ville
Daca o incadram ceva mai bine era perfect

Start typing and press Enter to search