vineri, 5 iulie 2013

A bike a day

Si iar zi de bicicleta. In sfarsit vorbita de dinainte. A sunat ceasul la 10, pana pe la 11 mancam, pana l-a urma s-a facut aproape 12 pana am iesit. Greu. Cu mobilizarea, cu mancarea, cu acareturile. Intr-un cuvant, cu iesitul din casa in timp util.

In fine, am trecut pe la doua centre de biciclete unde nu am putut incheia nici o intelegere comerciala. Unii doar vindeau biciclete. Ceilalti aveau nevoie de card de credit de acum 10 ani ca sa il poata baga intr-un aparat antic si sa printeze un invoice (or some fucking shit). Si am stat si 10 minute dupa ei ca sa-mi zica asta si apoi s-au mirat de ce sunt ofticat cand plec. Frecarea lor plus frecarea noastra pana si dupa plecare egal love.

Pana la urma am ajuns tot la bulgarul de la colt. Si am luat bicicleta cu frane normale (si viteze!). Bine, vitezele nu merg, dar asta e deja irelevant. Conteaza ca am mers mult mai bine cu ea decat cu cealalta. Si mai joasa, si mai usoara si mai usor de franat si de pedalat.

Prima destinatie a fost un parc cu ditai lacul (mai mare decat cel al Morii, fiind mai lung) care era cam greu de atins cu piciorul. In drum spre acest parc arhitectura se schimba radical si brusc te trezesti intr-un fel de statiune de munte. Prin care circula tramvaie. Nu printre munti, bineinteles, ca tara asta e plata ca o tigaie.

Am dat o tura de lac, cu oaresce peripetii (mereu nu drumul cel mai evident este cel bun de fapt).

Apoi am pornit spre sud unde se gaseste un lac (+parc) si mai mare. Atat de mare incat se cheama Nuewe Meer aka Marea Noua. Era indeajuns de mare incat sa se formeze valuri si sa bata un vant de tulai Doamne.

De asemenea indeajuns de mare incat sa gasesti ferme cu cai si vaci si pauni si alte animale de astea pestivore.

Long story short am gasit si un drum spre casa unde edul s-a retras iar eu si cu fratele ne-am continuat preumblarea. De asta data fara GPS pentru ca pentru un motiv anume mi-a disparut harta din telefon. Tehnology and me do not mix. Motiv sa ne folosim skillul de city-tracking si sa ne descurcam prin bucati intregi pe unde nu am mai fost la intuitie (bulan). Dovada ca am ajuns si acasa desi am facut eforturi sa ne ratacim.

 Parcul 1
 La marginea parcului sa tot locuiesti. Unde mai pui ca era si atmosfera aia de statiune
 Pe langa parc1, dar mai departe
 Si tot mai departe
 Cateva scoruri
 Parcul 2. Aici vedere spre un district financiar
 In sfarsit, un articol mai ieftin decat in Romania. 5 bucati 1 Euro
 Capitanul Planeta
 Hunting lodge
 Vitelul si poarta
 Doar turnul din zare tradeaza prezenta in imediata apropiere a orasului
 Herp derp derp
 Revenirea spre centru, pe langa o mare pista pentru caiac-canoe construita pentru olimpiada din 1920
 Vondel Park. Parcul 3 cum ar veni, dar deja pe acesta il stim de mult
 Si ne-am pierdut din nou
 Muzeul maritim
 Si muzeul maritim vazut din alta directie
Nemo

Start typing and press Enter to search