miercuri, 11 iulie 2012

Pregatirile sunt in toi

 Din seria "ce am reusit sa mai facem azi":

- am dat la pauza o fuga pe la 5 banci si nici una dintre ele n-a auzit vreodata de CNY (Chinese Yuan) sau RMB (Renminbi, "Moneda Poporului" in chineza) -- denumirea alternativa a Yuanului. Solutia cea mai buna ar fi sa avem la noi niste euro pe care ii vom schimba in aeroport, ca sa putem lua trenul spre hotel.

-  Typhim-ul, vaccinul impotriva febrei tifoide nu se poate gasi niciunde (inclusiv la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, care cica cu asta se ocupa). La Regina Maria de vreo doua saptamani ma tot roaga sa revin saptamana viitoare cu un telefon; ceva imi spune ca voi reveni degeaba in continuare.

- Adi a cumparat medicamente pentru caldura (da, aparent exista si asa aceva; nu fac sa nu iti mai fie cald, dar nu lesini pe strada, deci tot e ceva).  90 de lei pastilele pentru o luna, una dimineata, una seara.

- Acum avem si asigurare de sanatate, 130 de lei pentru o luna.

- Si tot azi am reusit sa aflu ca probabil nu se poate publica pe blogger din china :| si probabil nici accesa homebanking-ul. Urmeaza ca zilele astea sa rugam niste chinezi sa verifice de la ei de acolo daca merg cele doua site-uri.

Daca nu merg, exista ceva numit VPN (cate lururi noi inveti cand te impinge nevoia) cu care te poti conecta criptat la internet, si astfel micutii chinezi nu pot vedea pe ce site-uri intri, deci nu te pot bloca (cu ajutorul a ceva numit "The Great Firewall of China")...doar ca multe din siturile care ofera VPN sunt si ele blocate in china (evident, nu?), asa ca trebuie facut de acasa.

Start typing and press Enter to search