duminică, 6 decembrie 2015

Aglomeratie mare

Ieri ne-am inceput ziua cu o plimbare pe Oxford street, o strada intesata de magazine de la un cap la altul. Aici poti gasi multe din cele pe care le gasesti la noi gen Zara dar si multe de care nu am auzit, sau de care am auzit dar nu am vazut sa aiba magazine la noi. Am si intrat in cateva din ele si unele aveau si chestii la reduceri, dar ce folos ca o pereche de ceva e redusa la 50 de lire (care sa zicem ca nu e o suma astronomica pentru ei), cand un calcul rapid imi spune ca item-ul respectiv revine la peste 300 de lei. Thanks but no thanks.

Dupa ce ne-am preumbalat, am revenit la hotel de unde ne-a preluat Mike cu a lui sotie si cu fetita lor cea mica (6 luni and super cute).

Random fact #43: pe toate colturile vezi postere cu musical-uri. Se pare ca a cea mai iubita forma de arta aici, si din ce am inteles de la Mike, nu una ieftina. Mkaaaay...

Prima oprire a fost in Camden Town, un loc foarte animat si interesant, unde probabil nepotul si-ar fi zburat creierii. Aglomeratia este maxima, la fel si imbulzeala, dar pare o imbulzeala mai prietenoasa decat in alte talciocuri pe care le-am vazut pana acum. Si lumea pe care o poti vedea in acest cartier arata lejer diferit fata de ce am vazut in alte parti ale orasului (din care recunosc ca nu am vazut prea mult caci e cam urias).

Ne-am invartit pe aici de nu mai stiam pe ce lume sunt caci aglomeratia iti da o starea de ameteala, ca si cum ai fi baut cateva paharele. Cand am iesit de acolo intr-un final (nu stiu cum am facut asta caci oricum eram pierdut total), imi jucau ochii in cap.

Random fact #47: veceurile pe care le-am vazut pana acum toate au o maneta de se trage, ca si cum ai fi la 1900 toamna. Din ce am inteles, oamenii astia sunt super ahtiati dupa orice chestie old-school si nici nu au voie sa faca modificari la case, decat daca se folosesc materiale originale, de epoca. 

Cu aceasta ocazie am vazut si ce inseamna sa gasesti un loc de parcare in orasul asta si cam cat te costa. Foarte multe locuri de parcare pe care le zaresti si par libere sunt de fapt doar pentru cei ce stau in zona; nimeni nu parcheaza pe trotuar sau peste linia punctata care separa locurile de parcare de restul carosabilului (pt ca iti iei ditai amenda sau ti-o ridica, nu-mi mai amintesc care). Odata gasit locul de parcare, se suna la un numar de telefon si incepi sa apesi butoane: tasta 1 daca vrei sa stai atat, tasta 2 daca atat, etc etc. Un proces destul de indelungat caci tre sa introduci locul pe care te afli, cat vrei sa stai si multe alte informatii care imi scapa in secunda asta. Noroc ca Mike stia ce face caci mi-ar fi luat jumatate de ora sa dibuiesc ce se intampla.

Dupa Camden am luat-o spre Hyde Park, sa vedem targul de iarna. Am avut ocazia astfel sa ne plimbam cu masina printr-o gramada de zone posh. Am vazut o groaza de Rolls-uri si de Lambo-uri si niste case care costa absolut astronomic (desi nu as fi zis).

Targul de iarna a fost alta afacere aglomerata, un balci in toata regula, completat cu tot felul de atractii precum roller-coastere, ciocan, caracatite si tot felul de case mai mult sau mai putin bantuite, carusele si o mie si una tarabe cu mancare. Anul asta tematica era Bavarian Village asa ca peste tot erau bere, carnati si varza acra. Nu neaparat un lucru rau.

De aici am mers la o cafea, dupa ce am cautat iar loc de parcare la greu (ceea ce pare o adevarata provocare si una pe care nu stiu daca as vrea sa o incerc).

Dupa ce ne-am despartit, am luat un tub din South Kensington paaaaana la Convent Garden. Se vede ca metrorile au fost construite acum o suta si ceva de an caci datorita diametrului tunelului, si cel al trenului este foarte mic. Si daca diametrul tunelului e ingust, inseamna ca inauntru esti ca intr-o cutie de conserve. Ca sa nu mai zic ca toate tunelurile si legaturile si mai stiu eu ce, chiar arata ca si cum au 100+ de ani. Un motiv in plus pentru a aprecia la maxim metroul din Bucuresti care prin comparatie mi se pare epic si banal de simplu de inteles. Dar nah, calul de dinti nu se cauta la dinti. 

Cam asta a fost ieri. Au mai fost nenumarate mici aventuri si intamplari dar vreau sa mananc si sa fac bagajul. Toodles!
 Un magazin foarte sic si pe dinauntru dar atat ATAT de agomerat incat nu am stiut cum sa iesim mai repede
 En route
 De aia rastafarienii nu sunt buni soldati
 Deci da
 Si de aici sa te tii inghesuiala. Dar si lucruri interesante. Poti gasi inauntru cam orice iti trece prin cap; am gasit chiar si magazinul pe care vroiam sa il gasesc inainte de a veni la Londra, Psylo. Cat bulan sa ai?
 Un super magazin cu articole de clubbing. MUST see
 Nu aveai voie sa faci fotografii dar am facut fotografii. Bad to the bone
 Pe vremuri aici erau de fapt grajduri
 Shinyyy
 La plecare
 Heh. Se vede si Rollsu de fundal?
 Winter Wonderand
Mult bahaos, multa lume
 Nemtian food
In drum spre casa, o intersectie foarte simpatica








Start typing and press Enter to search